Down Sendromlu Bireylerin Hakları ve Farkındalık Günü
Down Sendromlu bireyler karşılıksız sevgi veren, yalan söylemeyen ve sevilmeyi fazlasıyla hak eden özel kişilerdir. Marmaris Engelli ve Aileleri Birliği Derneği Genel Başkanı Tulgay Hasar, "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" kapsamında bir mesaj yayınladı.
Down Sendromu Farkındalık Günü Nedir?
Birleşmiş Milletler tarafından, toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 2011 yılında ilan edilen 21 Mart, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanmaktadır.
Down Sendromu ve Toplumsal Farkındalık
Down Sendromu, tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Dünya genelinde 6 milyon civarında Down Sendromlu birey yaşamaktadır ve bu durum her toplumda, ülkede ve sosyo-ekonomik statüde karşımıza çıkabilmektedir.
Down Sendromlu Bireylerin Özel Yetenekleri
Down Sendromlu bireyler, enerjileri, yaşama sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevrelerine örnek olabilecek kişilerdir. Onlar da diğer bireyler gibi haklara sahiptir ve toplumları tarafından desteklenmelidir. Bu destek, ayrımcılığa maruz kalmamaları için önemlidir.
Farkındalık ve Destek
Down Sendromlu bireylerin kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin farkında olunmalıdır. Erken yaşlardan itibaren yapılan farkındalık çalışmaları, toplumu bilgilendirerek bu bireylere destek olmayı sağlamalıdır. Toplum olarak göstereceğimiz destek, onların ve ailelerinin yaşamlarını daha iyi hale getirecektir.
Sonsöz ve Desteğimiz
Down Sendromu Farkındalık Günü'nün toplumsal bilinci artırmaya katkı sağlayacağını ümit ediyor, Down Sendromlu kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Engelli ve Aileleri Birliği Derneği Genel Başkanı Tulgay Hasar'ın bu önemli gün için paylaştığı duyarlı mesajı takdirle karşılıyor ve Down Sendromlu bireylere ve ailelerine sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz.
